Kies een cursus of workshop:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 x Improvisatietheater.

Improvisatietheater is voor iedereen! Ervaring niet nodig! Creativiteit!, Leuk!

Niet denken, maar doen!, Spontaan!,

Ontroerend!, Vertrouwen, Flexibiliteit,

Ontmoeting! Accepteren! Emoties!

Laat zien wie je bent!

Improvisatietheater is voor iedereen, iedereen kan improviseren, we doen het zelfs elke dag, zonder dat we het in de gaten hebben, de één is er beter in dan de ander, maar we improviseren allemaal.

Ervaring niet nodig! Want de ervaring is er al, we gaan hem alleen nu inzetten en gebruiken. In het begin gebruiken we de improvisatie-ervaring die we al in onze rugzak hebben zitten, maar die rugzak gaan we natuurlijk vullen.

Improviseren betekent creativiteit , maar ook flexibiliteit. Je gaat in deze cursus je creativiteit inzetten om te komen tot spel, daarbij moet je flexibel zijn, want terwijl jij je creativiteit gebruikt, doet de ander dit ook.

Als je kunt accepteren wat de ander doet, ontstaat er iets spontaans, en dit geeft ontmoetingen die leiden tot leuke, grappige, ontroerende, lachwekkende, gekke en vaak hele mooie momenten.

Omdat je nooit weet waar de improvisatieoefening je heen leidt of welke emotie het in je los maakt, is het belangrijk dat je de andere spelers kunt vertouwen.

Belangrijke uitgangspunten zijn: Genieten, niet denken, maar doen!, positief op elkaar reageren, laat zien wie je bent, niet bang zijn om fouten te maken.

Tot slot: Bezig zijn met improviseren is een verrijking van je vaardigheden als speler, maar zeer zeker ook als mens, je wordt opener.

Prijs:

De 10 lessen kosten €100,- of wel €10,- per les.

Data:

Start woensdagavond 29 februari daarna: 7, 14, 21 en 28 maart, 4, 11, 18, 25 april, laatste les op 9 mei.

Tijd:

Woensdagavond van 19.30 uur t/m 21.30 uur.

Locatie:

Mare Nostrum te Alkmaar.

 

Inschrijven of extra informatie:

Per email (druk op envelop) met hierin naam, adres en wel of geen speelervaring. Er wordt dan zo vlug mogelijk contact met u opgenomen.

of bel naar Jaap Nijhof 072 5611334.

 

 

 

 

Inleiding:

Meester, Juf, wil je een verhaal vertellen? Een verhaal vertellen?

Verhalen vertellen doen we de hele dag. Maar hoe boei je een hele groep met een verhaal.

In deze cursus gaan we, aan de hand van verschillende soorten verhalen, onderzoeken hoe een verhaal in elkaar zit en hoe je een verhaal kunt vertellen voor de klas/ het publiek.

Het verhaal.

In eerste les worden de verhalen onderzocht.
De cursist leert hoe een verhaal wordt opgebouwd en maakt kennis met verschillende soorten verhalen en vertelconstructies. Onderzocht wordt uit welke beelden, geuren en kleuren een verhaal bestaat. Deze les wordt ook gebruikt om elkaar te leren kennen op theatergebied.

De verteller.
De tweede les draait het om het trainen van de verteller. Voorwerpen en oefeningen uit het theater worden gebruikt om belemmeringen weg te halen.

Een verteller gaat op zoek naar de emotionele binding met het verhaal en ontwikkelt een eigen invalshoek, de drijfveer achter de vertelling. Maar hoe doe je dat?

 

De verteller en het verhaal.
De derde les wordt gewerkt aan de presentatie van het verhaal. De volgende elementen komen daarbij aan de orde:

 

De uitwerking.

De vierde les wordt er door de cursisten zelfstandig gewerkt aan een verhaal en de presentatie daarvan. Een gekozen verhaal wordt uitgewerkt tot een beeldend geheel. De ervaringen van les 1 t/m 3 worden hierbij gebruikt.

De opvoering.

De vijfde les worden de verhalen gepresenteerd aan elkaar.

 

Werkwijze.

Elke les is de cursist grotendeels actief bezig.

Je hoeft niet bang te zijn, dat je direct in je eentje voor het (vertellers)blok wordt gezet. Steeds werk je binnen de bescherming van de groep.

Met als uitgangspunt: spelplezier.

Gevolg; de lessen zullen een ontspannend karakter hebben. Maar intussen leer je stap voor stap de kunst van het vertellen. Want vertellen in het basisonderwijs is een pré.

 

Minimaal/ maximaal.

Minimaal 8 cursisten.

Maximaal 12 cursisten.

 

Docent.

Jaap Nijhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HomeIIIDrama basisschoolIIIVertelkringIIIWorkshopIIIOverigeIIIVoorstellingIIIVertellen basisschoolIIIInfo Jaap