Informatie over Jaap Nijhof

Wie is Jaap Nijhof? Wat heeft hij al gedaan? Waar was of is hij mee bezig? Wanneer is hij begonnen en natuurlijk waarom theatermaker?

Even denken! Hoe beantwoord je nu deze 5 W's in het kort?

Op mijn twaalfde kwam ik al in aanraking met toneel, bij de buurtvereniging was ik te zien als wolf, oude man, enz.. Op drieëntwintig jarige leeftijd kreeg ik de rol van Papageno, in het toneelstuk 'Die Zauberflote' van Mozart. En toen hield het niet meer op.

Ik ging naar de Pabo om daar leerkracht te worden en deed tijdens mij opleiding veel aan cabaret en speelde Hamlet in het toneelstuk 'Hamlet' van Shakespeare.

Tijdens de studie Pabo werd 'Het Labyrint' opgezet, waar ik tien jaar als acteur aan verbonden ben geweest. Bij elkaar maakten we vier voorstellingen voor basisscholen en kleine theaters. Naast de voorstellingen maakten we uitstapjes naar bijvoorbeeld het muziektheater met de voorstelling: ‘Het Carnaval Der Dieren’ van Camille Saint Saëns.

Wat begon als acteur groeide langzaam uit tot theatermaker. Naast het acteren ben ik ook als verteller aan de slag gegaan, heb ik mijn vak van leerkracht verwisseld voor het vak dramadocent, ben ik cursussen en workshops gaan geven en heb ik al flink wat toneelstukken geregisseerd en soms ze zelf geschreven.

Je zou kunnen zeggen: Theater maken is mijn leven! En zo voelt het ook.

Hieronder heb ik mijn Theater CV geplaatst voor wie het leuk vindt om precies te weten wat ik allemaal heb gedaan. Veel leesplezier.

Jaap Nijhof.

Jaap Nijhof in de rol van Papageno.

Regie:

Jaap Nijhof vertelt … :

Regie Promotiefilm:

In januari 2011 de regie gedaan van een promotiefilm voor Constructure met de naam Tendertest. Filmpje iste vinden via onderstaande link:

http://www.youtube.com/watch?v=5f8nIkqoc3w

Drama binnen de basisschool:

Drama binnen de middelbare school:

Acteur verbonden aan Theatergroep 'Het Labyrint':

Alle voorstellingen werden gemaakt vanuit improvisatie komende tot tekst. Bij de voorstellingen werd gebruik gemaakt van vertellerstheater en poppenspel. Naast de voorstellingen hadden we ook een educatief programma gemaakt dat aansloot bij de voorstelling.

Opdracht voor Natuurmuseum Nijmegen.

In samenwerking met de danseres Beate ten Boehmer werd het een dans/ vertelvoorstelling gemaakt en opgevoerd.

Hoge School:

Werkzaamheden: o.a. module ‘verteltheater’, module ‘drama en het jonge kind’, module ‘poppentheater’, module ‘ jeugdtheaterfestival’ .

Cursus Vertellerstheater met leerkrachten in de basisschool:

Muziektheater:

Samen met een orkest van 13 man/ vrouw.

Repetitieperiode en opvoering oktober 1997 t/m mei 1998

Acteur verbonden aan Theatergroep ‘Sjac’:

In 2008 kwamen Marjolein Kommer en ik bij elkaar. Beide werkten we als eenzame theatermakers. Samen zijn we begonnen aan onze eerste voorstelling, waar ook onze theatergroep zijn naam aan te danken heeft: ‘Sjac’.

Uitgangspunt was om een objectentheater te maken van karton. De voorstelling ging op donderdag 13 mei 2010 in première.

 

 

 

 

 

 

 

HomeIIIDrama basisschoolIIIVertelkringIIIWorkshopIIIOverigeIIIVoorstellingIIIVertellen basisschoolIIIInfo Jaap